Публиката на концерта „Светлина и Благословия“ дари 1,600 лв. за сираците в Нови хан


Хиляда и шестстотин лева. Това е достойната сума, която бе събрана по време на благотворителния концерт „Светлина и Благословия“. Дарението бе предоставено на Дома за сираци "Св. Николай" при манастир "Св. Троица", с. Нови хан. Артисти, музиканти, певци, танцьори, поети, художници се събраха на една сцена в музикално – поетичният спектакъл "Светлина и Благословия", който се състоя на 21-ви декември в кино "Влайкова".

Иглика и Георги Кутиеви бяха първите дарители за каузата на концерта, като семейството даде 1.000 лв., ден преди самото събитие. Сред първите спомоществователи, в навечерието на концерта „Светлина и Благословия“, бяха и г-жа Снежана Тодорова - председател на УС на СБЖ и съпругът й - проф. дфн Александър Федотов, директор на Центъра за изучаване на източни езици и култури към Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Сиянието от музика, слово и танц създадоха: Александър Райчев и женската фолклорна формация "Чемерика", Владимир Маринов, огнените танцьори от формация "Келтски феникс", журналистите Мария Мира Христова и Иво Тодоров, талантливият китарист Петър Кривицки, групата "Heartz Beat" и актрисата Анастасия Левордашка, 8-годишната Елиза Янковска, Антонина Донкова, Симона Николова. Специален гост в „Светлина и Благословия“ бе оперният певец Юрий Николов. Сред уникалните изненади за публиката бе появата на дизайнерката Ренета Стрильова, която запя популярни фолклорни песни и хитове от българския поп, а златният глас от малкия екран Симеон Владов изпълни едно от култовите парчета на Елтън Джон.

Проектът „Светлина и Благословия“ ще има своето продължение в следващи издания през цялата година. „Щастлив съм, че сбъднахме толкова много мечти в една вечер. На сцената дебютираха талантливите деца на България, редом до утвърдени творци и журналисти. Артисти и публика се обединихме около каузата, в подкрепа на децата от Дома в Нови хан“, каза създателят на инициативата и концерта Иван Върбанов. „Удивително бе преживяването да видиш как публика и артисти стават едно, обединени от добротата, любовта към ближния, потребността да подадеш ръка на човека до теб. Ще продължим да бъдем заедно, за да сбъднем повече мечти. Всички имат право да бъдат щастливи. Затова, проектът „Светлина и Благословия“ ще продължи с нови издания. Вярваме, че заедно имаме силата да променяме живота ни към по-добро!“.

Видеозапис на концерта може да бъде видян в You Tube на адрес:



Коментари

Популярни публикации от този блог

ТЕНОРЪТ ЮРИЙ НИКОЛОВ – АПЛОДИРАН В ЕВРОПА И АМЕРИКА, СПЕЦИАЛЕН ГОСТ В КОНЦЕРТА „СВЕТЛИНА И БЛАГОСЛОВИЯ”

Къде си, мамо?

МАТЧИНГ ФОНД "КУТИЕВИ" УДВОЯВА ВСЕКИ ДАРЕН ЛЕВ ЗА СИРАЦИТЕ В НОВИ ХАН