"СВЕТЛИНА И БЛАГОСЛОВИЯ" ЩЕ СЪБИРА СРЕДСТВА ЗА СИРАЦИТЕ НА ДЯДО ИВАН В НОВИ ХАН И ПРЕЗ 2020 ГОДИНА





Иван Върбанов
София, 10 ноември 2020 г.


Уважаеми приятели, съмишленици, колеги,

Благотворителната инициатива & концерт "СВЕТЛИНА И БЛАГОСЛОВИЯ", която събира средства за сираците на Дядо Иван в с. Нови хан, ще има свое трето издание тази година - 2020.

В началото на месец октомври дойде новината, че Отец Иван ще бъде принуден да обяви фалит. Сметките са празни, дарители - няма. Знаете, че духовникът и неговият син - Григорий, се грижат за хора в неравностойно положение и деца - сираци в два дома - в село Якимово, област Монтана и този в село Нови хан, община Елин Пелин.

В две поредни години успяхме да съберем артисти на една сцена, за да провокираме добрият дух у всеки. Щастлив съм, че успяхме да съберем парични средства и продукти, които предоставихме на Отец Иван.

На специално създадения сайт на инициативата/концерт - https://svetlina-blagosloviq.blogspot.com/, публикувахме всяка наша стъпка и банковите бордера от преводите през двете години, за да има максимална прозрачност.

Така се случи, че тази година единият от големите дарители на събитието, което организираме - г-н Георги Кутиев и съпругата му Иглика, ми се обадиха по телефона загрижени и питащи: "Ще направим ли нещо за децата и за отец Иван?".

В изключително трудното време за всеки един от нас - пандемия, безработица, финансови рестрикции, когато всяко едно семейство търси всякакви начини, за да се справи с предизвикателствата на живота, си давам сметка, че колкото и трудно да е на всеки един от нас, то на сираците от дома и на техните двама духовници - дядо Иван и сина му отец Григорий със сигурност е десетки пъти по-тежко и по-сложно.

ОТЕЦ ГРИГОРИЙ: "ОЧАКВАМЕ ПОМОЩ ЗА ОТОПЛЕНИЕ И ХРАНА!"

Свързахме се по телефона с отец Григорий, който разказа следното:"Сега ни трябва помощ за отопление - дърва,въглища. Трябва ни средства за закупуването им. Храната - да, тя винаги ни е била нужда. Засега всички са здрави, слава на Бога! В село Якимово (община Монтана), където е баща ми - отец Иван, са над 200 човека в къщички, като всяка от тях е на отделна партида за сметки: вода, ел. енергия, консумативи. При нас в Дома в Нови хан са 40-50 човека.На всички е трудно, но вярвам, че всичко ще мине. Благодаря от сърце за инициативата и за грижата, за вашата съпричастност! Всяка подкрепа за нас е добре дошла!"

КАМПАНИЯТА СТАРТИРА ВЕДНАГА

Твърдо сме решение и призовавем всички Вас - приятели, съмишленици, нови дарители: НЕКА ДА ЗАПОЧНЕМ КАМПАНИЯТА СИ  СЕГА И ВЕДНАГА, за да можем да Коледа да съберем сумата поне от 4 хиляди лева, за да дадем своя дан в оцеляването на настанените в Дома в село Нови хан.

В страницата на инициативата във Фейсбук, както и на сайта на "Светлина и Благословия", ще призоваваме за дарения, помощи - продукти, здравни пакети, консумативи.

Бихме искали да проведем и концерт, който явно ще бъде онлайн предаван, на който всички артисти, музиканти, художници, певци могат да се включат и да проведем в интернет като заключителна част на кампанията ни тази година.

Средства може да дарява всеки, който чувства необходимостта да помогне и има голямо сърце, за да надмогне своите проблеми и болки и да подаде ръка на хора до себе си, които са в нужда.

ДАРЯВАЙТЕ ДИРЕКТНО ПО СМЕТКИТЕ НА ДОМА

Парични дарения могат да се превеждат, както следва:
Дом за сираци "Св. Николай" при храм "Св. Троица",
Банкова сметка: UNI CREDIT BULBANK, клон Елин Пелин
IBAN: BG72UNCR 96601000411600,
BIC:UNCRBGSF

Дарения в натура могат да се носят на място в дома в Нови Хан или да се изпращат с куриер.

Адресът е:
Дом за сираци "Св. Николай" при манастир "Св. Троица"
ул. „Търнава“ № 21 А
с. Нови Хан п.к 2110, община Елин Пелин

Бихме искали в рамките на кампанията - "Светлина и Благословия" - инициатива & благотворителен концерт, да обявяваме имената на всички спомоществуватели във Фейсбук-страницата на събитието и на сайта ни, за да дадем гласност на хората, които правят добро и за да стимулираме повече приятели и съмишленици да се включат в акцията ни тази година.

Бързам да обявя, че основният ни дарител - г-н Георги Кутиев, вече обяви начална дарителска сума, която депозира: 1, 200 лева. Така че кампанията ни започва с нея. Остават броени седмици до Коледа, за да наберем цялата сума, като целта ни е тя да бъде поне 4 хиляди лева.

Сайтът на Дома за сираци "Св. Николай" при манастир "Св. Троица", с. Нови хан, община Елин Пелин е: http://www.svetinikolai.org/

Нека заедно отново в това начинание.
Всяко дете има право на щастие!

Очакваме да заявите:
1. Желанието си за участие в благотворителния концерт "Светлина и Благословия", който ще проведем през месец декември без публика, онлайн, като завършек на кампанията.
2. Моля, даренията, които изпращате по банков път да бъдат подавани в банковото основание като кампания "Светлина и Благословия" и Вашето име, за да може отец Григорий накрая да обяви всички, които дават своята подкрепа за Дома на Дядо Иван.

Ако подавате своевременно и информация до нас - на страницата ни във Фейсбук - https://www.facebook.com/svetlinaiblagosloviq/ или на имейл: jbulgaro@gmail.com, то ще можем да обявяваме своевременно колко хора се присъединяват към акцията ни и с какви суми. Ако искате да останете анонимни, то можете да ни съобщавате само вашата сума.

ДА СЪБЕРЕМ СВОЯТА ПОЗИТИВНА ЕНЕРГИЯ И РЕАЛНО ДА ПОМОГНЕМ ДА НУЖДАЕЩИТЕ СЕ ХОРА, КОИТО СА ПОД ОПЕКАТА НА ОТЕЦ ИВАН И ОТЕЦ ГРИГОРИЙ!

Нека бъдем заедно в това начинание!

Шервайте призива и онлайн кампанията ни в социалните мрежи с хаштаг #svetlinaiblagosloviq2020

Иван Върбанов, журналист
Автор на инициативата и проекта "Светлина и Благословия"

Коментари

Популярни публикации от този блог

ТЕНОРЪТ ЮРИЙ НИКОЛОВ – АПЛОДИРАН В ЕВРОПА И АМЕРИКА, СПЕЦИАЛЕН ГОСТ В КОНЦЕРТА „СВЕТЛИНА И БЛАГОСЛОВИЯ”

Къде си, мамо?

Отец Иван и отец Григорий изказват благодарност към "Светлина и благословия"