Отец Иван и отец Григорий изказват благодарност към "Светлина и благословия"



Отец Григорий - син на отец Иван, който през 2005 г. дава обет и построява Дома за сираци в село Нови хан, изпрати писмо до участниците в инициативата "Светлина и благословия" 2017 и до Иван Върбанов - създател на проекта и продуцент на благотворителния концерт, за да изрази общата благодарност за съпричастността и подкрепата.

Писмото идва в отговор на  дарителската кампания, проведена в рамките на проекта "Светлина и благословия" 2017.  



Иван Върбанов увери отец Иван и отец Григорий, че в лицето на екипа и участниците в инициативата "Светлина и благословия" те ще имат верни и твърди поддръжници на благородното дело и високохуманната им дейност да подпомагат децата - сираци, да бъдат техни духовни учители, да им върнат надеждата и да ги накарат да сбъднат най-смелите си мечти. 

"В днешното трудно време, изпълнено с морални, етични, духовни и материални трудности, упадък и предизвикателства, е изключително важно да привлечем повече хора в подкрепа на добрия пример и човещина, за да се умножи добротата, хармонията, любовта и щастието на всеки. Ние от "Светлина и благословия" вярваме, че всяко дете има право на щастие", заяви Иван Върбанов. 

Ето и писмото на отец Иван и отец Григорий до дарителите и участниците в "Светлина и благословия" 2017:

"Здравейте г-н Върбанов,

Изказвам огромна благодарност от името на баща ми - отец Иван, от мое име и от името на всички живущи в нашия приют, за поредната оказана помощ. Приютът, съществува повече от четвърт век, благодарение на хора като Вас - Дарители, които знаят кой е техен ближен, а именно всеки който е в нужда.

Вярвам, че и за напред благородното дело ще продължи и ние чувстваме Вашата подкрепа.

Нека Божието благословение бъде върху Вас, семейството и екипът Ви!

Със здраве,
отец Григорий"

18.12.2017 г. Дом за сираци "Св. Николай" при манастир "Света Троица", село Нови хан

Домът за сираци “Свети Николай” започва да се гради през 1988 г. в двора на църквата “Света Троица” в с. Нови хан под управлението и контрола на Църковното настоятелство. Строителството започва с 480 лв. От самото начало та чак до днес домът се издържа и оборудва само с помощи и дарения. От държавни и от църковни институции не са търсени помощи.За повече от 20 години през приюта са минали над 900 души, които са намерили подслон, топла храна и облекло. Тук нуждаещите се живеят, докато се устроят.В домовете в с. Нови хан и с. Якимово живеят 310 души, от които 170 деца (от бебета, родени в дома, до 18 годишна възраст). По-малките деца ходят на детска градина, а по-големите - на училище в с.Нови хан, с. Якимово (до 8-ми клас) гр. София (гимназии) и в Софийска духовна семинария. Бебетата се гледат в самия дом от майки.Освен в дома в с. Нови Хан част от семействата са настанени в колонията от фамилни къщите в с. Якимово, област Монтана. Стремежът на отец Иван е да осигури на хората в Якимово не просто временен подслон, а истински домове, както и да ги обучи сами да се грижат за препитанието си като обработват дворовете и наличната земеделска земя.

СВЕТЛИНА И БЛАГОСЛОВИЯ!

Коментари

Популярни публикации от този блог

ТЕНОРЪТ ЮРИЙ НИКОЛОВ – АПЛОДИРАН В ЕВРОПА И АМЕРИКА, СПЕЦИАЛЕН ГОСТ В КОНЦЕРТА „СВЕТЛИНА И БЛАГОСЛОВИЯ”

Къде си, мамо?